Bugünkü eylem hiçbir şekilde vatandaşlara veya belirli yerlere yönelik değildir.

2 dak. Okundu

 

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka folur për zhvillimet në veri të vendit për shkak të operacionit policor të ndërmarrë sot atje, kundër kontrabandës së mallrave.

“Aksioni i sotëm në katër rajone të ndryshme në Kosovë rezultoi i suksesshëm me konfiskim të mallrave dhe arrestim të kontrabanduesve të tyre. Ky aksion është në vazhdën e angazhimit tonë në luftë kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar në tërë territorin e Kosovës dhe në asnjë mënyrë nuk është i drejtuar kundër qytetarëve, apo lokacioneve të caktuara”, ka thënë Sveçla.

Sveçla gjithashtu ka bërë të ditur se janë tetë zyrtarë policorë të lënduar në këtë aksion.

“Tashmë keni informata se janë tetë zyrtarë policorë të lënduar, ftoj institucionet përgjegjëse të reagojnë karshi atyre që sulmuan zyrtarë”, ka thënë Sveçla gjatë një konference për media.

Bugün Priştine, İpek, Güney Mitrovica ve Kuzey Mitrovica'da eşya kaçakçılığına karşı polis operasyonu düzenlendi. Diğer tüm bölgelerde polis operasyonu sorunsuz ilerlerken, Mitroviça'nın kuzeyinde organize suç grupları gümrükleri önlemek ve saldırmak için çeşitli ulaşım araçlarıyla barikatlar kurdu, gaz tüpleri, şok bombaları, ateşli silahlar ve el bombaları kullandı. ve görevde olan polis memurları./21Medya