Tiran: Yazar Jusuf Buxhovi'nin edebi eseri tanıtıldı

1 dak. Okundu

Bugün Tiran'da, "Kitabın Ekimi" tezahürü çerçevesinde, Ulusal Kitap ve Okuma Merkezi'nin organizasyonunda, "Tiran" Oteli'nde yazar Jusuf Buxhovi'nin edebi eseri tanıtıldı.

Yazarın Arnavutluk'un başkentinde merhum yazar Ramazan Musliu'ya adadığı bu kültürel etkinlik, tanınmış Arnavut yazarları, aydınları ve birçok kitapseveri bir araya getirdi. Arnavutluk Cumhurbaşkanı İlir Meta da hazır bulundu. Alda Bardhyli, Besnik Mustafaj, Emin Azemi, Mimoza Ahmeti, Anila Mullahi ve Monika Stafa yazarın çalışmaları hakkında konuştu.

Referuesit e vlerësuan veprën letrare të shkrimtarit Jusuf Buxhovi si një e arritur e rëndësishme e letërsisë shqipe. Me këtë rast, në qendër të vemendjes ishin romani “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit” si dhe romanët e viteve të fundit “Dushkaja”, “Dosja B” dhe “Mona”.

Shkrimtari Jusuf Buxhovi, në fjalën falënderuese, pos të tjerash tha se në Shqipëri, si shkrimtar, hyri për herë të parë, në vitin 1985, me romanin “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”,që u ribotua dhe asokohe u dramatizua. Tash, pas shumë vitesh, në Tiranë po rikthehet me romanin “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”, të rishkruar dhe të përkthyer në shumë gjuhë botërore, po i shoqëruar edhe me shumë romane të tjera, që letërsisë shqipe ia plotësojnë tablon tematike dhe identitare./ ED-21Medya