AGK: Kosovalı gazeteciler kuzeyde tehlike altında olmaya devam ediyor

1 dak. Okundu

 

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës(AGK) ka reaguar përsëri për sulmin e gazetarëve në veri, duke thënë se gazetarët kosovarë vazhdojnë të mbesin të rrezikuar në veri.

“Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është i alarmuar me faktin që gazetarët kosovarë që po raportojnë nga veriu vazhdojnë të jenë të rrezikuar. Kolegët tanë po sulmohen vazhdimisht nga protestuesit lokalë, që po gjuajnë mjete të ndryshme në drejtim të tyre”, thuhet në shkrimin e AGK-së.

Nga AGK, kanë ftuar edhe njëherë autoritetet relevante të sigurisë që të mundësojnë raportimin dhe kryerjen e punës nga ana e gazetarëve në një ambient të sigurt.

Bugün Priştine, İpek, Güney Mitrovica ve Kuzey Mitrovica'da eşya kaçakçılığına karşı polis operasyonu düzenlendi. Diğer tüm bölgelerde polis operasyonu sorunsuz ilerlerken, Mitroviça'nın kuzeyinde organize suç grupları gümrükleri önlemek ve saldırmak için çeşitli ulaşım araçlarıyla barikatlar kurdu, gaz tüpleri, şok bombaları, ateşli silahlar ve el bombaları kullandı. ve görevde olan polis memurları./21Medya